Waarom een mantelzorgwoning, chaletwoning of woonark isoleren met isolatiefolie?

Voordelen van isolatiefolie in houtskeletbouw

Wilt u een mantelzorgwoning of chaletwoning gaan verduurzamen of energiezuinig maken met isolatiefolie? Er zijn een aantal voordelen bij het toepassen van onze SuperFOIL producten in houtskeletbouw, met name bij chaletbouw, arkenbouw en mantelzorgwoningen. De voordelen zijn:

  1. Er kan met gecertificeerde producten worden aangetoond dat er wordt voldaan aan huidige regelgeving.
  2. Ten opzichte van minerale wol is er een stuk ruimtewinst te behalen, de constructie kan duidelijk slanker gebouwd worden. Hierdoor blijft er meer bewoonbaar vloeroppervlak over. Chalets, mantelzorgwoningen en woonarken zijn vaak gebonden aan maximale buitenmaten.
  3. Door het slankere bouwen kan er lichter hout gebruikt worden en is er een stuk gewichtsbesparing. Dit is van belang bij transport en diepgang.
  4. SuperFOIL isolatiefolies zijn niet irriterend voor huid of luchtwegen en niet rot of vochtgevoelig.
  5. De folies zijn goed te combineren met andere materialen, zoals bijvoorbeeld een stukje steenwol voor geluidsdemping.
  6. Bij toepassing in een dak worden contact- en regengeluiden goed gedempt

Geschikte damp-open folies

Dit type isolatiefolie wordt altijd geplaatst aan de koude kant (buitenkant) van een constructie. Damp-open en waterdichte folies houden de warmte binnen en weerkaatst de warmte naar buiten in de zomer. De SF19BB en SF40BB zijn duurzame, meerlaagse multifolies die schimmelvorming en vochtproblemen voorkomen. Meer weten over de damp-open isolatiefolies? Lees onze blog over het verschil tussen damp-open en dampdichte folies.

Het gebruik van dampdichte folies

Voor wanden van een chalet- of mantelzorgwoning zijn er zowel dampdicht als damp-open folies beschikbaar, er is voor iedere situatie een oplossing. Rc waarden zijn mogelijk voor elke wens door verschillende diktes en/of combinaties van SuperFOIL. Bij de dampdichte folies heeft u keuze uit de SF19+SF40 of SF60, afhankelijk van hoeveel ruimte er beschikbaar is. In een eerdere blog gaven wij al tips over het isoleren van uw wand met dampdichte folies of lees meer over het isoleren van houtskeletbouw.

Wilt u meer weten over de isolatie van een mantelzorgwoning of chaletwoning? Neem contact met ons op voor technisch advies.

Offerte aanvragen

    Wij vragen de voor ons de benodigde contactgegevens van u, welke wij niet met andere partijen delen. In onze Privacyverklaring kunt dit natuurlijk nalezen.

    Een sample is zo gefixt!