Verduurzaming van de Fraeylemaborg met SuperFOIL isolatiefolie

De Fraeylemaborg is een Groninger borg in het dorp Slochteren. Het borggebouw ontstond meer dan zeven eeuwen geleden en kreeg aan het eind van de 18de eeuw haar huidige uiterlijk. De borg doet inmiddels dienst als museum. Deze zomer zijn ze gestart met een grote restauratie van dit bijzondere gebouw. De restauratie staat geheel in teken van het verduurzamen van dit gebouw. Een belangrijk onderdeel hiervan is het isoleren van het dak.

Dakisolatie met SF19BB

Momenteel wordt het bijgebouw voorzien van nieuwe dakisolatie, het dak van het hoofdgebouw wordt begin volgend jaar compleet geïsoleerd. Voor de verduurzaming van de Fraeylemaborg wordt er gebruik gemaakt van de SF19BB SuperFOIL isolatiefolie. Dit is de beste damp-open en waterdichte multifolie met een Rc van 2,22 tot 2,53. Deze gecertificeerde isolatiefolie is dankzij zijn geringe dikte uitermate geschikt voor het isoleren van monumentale panden.  

De gehele restauratie en verduurzaming

De totale restauratie en verduurzaming van de borg, het koetshuis, de oranjerie en de boerderij wordt door aannemer Jurriëns Noord BV uitgevoerd. De architect is Holstein Restauratie Architectuur.
Naast het isoleren van het dak wordt onder andere ook het metsel- en voegwerk aangepakt, het houtrot hersteld en isolerende beglazing aangebracht. De provincie Groningen hecht veel waarde aan de monumentale panden in haar provincie en denkt daarom uitvoerig mee over de verduurzaming van de Fraeylemaborg.

Mooie beelden

De restauratie van dit project levert mooie beelden op!

 

Kom een kijkje nemen

Wilt u de borg en het restauratieproject met eigen ogen bewonderen? Dan bent u van dinsdag tot en met zondag welkom op het landgoed. Voor meer informatie kijkt u op: https://fraeylemaborg.nl.

Zelf uw woning of pand verduurzamen?

Bent u zelf van plan om uw woning of pand te verduurzamen en wilt u graag met iemand sparren over de isolatiemogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

Andere projecten die gebruikmaakten van SuperFOIL isolatiefolie:

Offerte aanvragen

    Wij vragen de voor ons de benodigde contactgegevens van u, welke wij niet met andere partijen delen. In onze Privacyverklaring kunt dit natuurlijk nalezen.

    Een sample is zo gefixt!