SuperFOIL

Veelgestelde vragen

Technisch advies nodig

Liever meteen technisch advies van Cees of Jolanda? Neem contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Kan ik subsidie aanvragen bij de toepassing SuperFOIL?

Jazeker. Onze producten zijn voorzien van de benodigde certificering en voorzien van een ‘gecontroleerde gelijkwaardigheidsverklaring’ opgenomen in de ISSO databank van de overheid. Hiermee kan er bij een aantal gemeenten en monumentencommissies subsidie worden aangevraagd. Ook komen een aantal folies in aanmerking voor de ISDE subsidie van RvO, mits aangebracht volgens hun regels.

Kan ik beter damp-open of dampdichte folie gebruiken?

Onze damp-open waterdichte SF19BB of SF40BB wordt toegepast aan de buitenzijde. Vaak als aanvulling op reeds bestaande isolatie uit het verleden. Ook als er vocht aanwezig is van een oude lekkage, kan dit opdrogen en uitdampen, zonder schimmelvorming.

Indien er geen andere isolatie of vocht aanwezig is kan men ook dampdichte producten als SF19+ of SF40 toepassen. Indien men aan de binnenkant, de warme zijde, isolatie aanbrengt moet er een dampwerende laag geplaatst worden. Onze dampdichte producten zijn dan een isolatie en dampscherm gecombineerd in één product!

Moet ik SuperFOIL isolatiefolie knippen of snijden?

Onze folie dient u te knippen met een grote schaar, zoals onze Isolatieschaar, of met een elektrisch snijapparaat zoals de BOSCH GUS. Snijden met een stanleymes raden wij ten zeerste af. Door het rafelen kunt u de onderlinge hechtingspunten beschadigen.

Mag SuperFOIL ook direct op het dakbeschot worden aangebracht?

Dat mag wel, echter levert u dan een stukje van de isolerende werking door reflectie in. De R-waarde moet u dan met 0.4 tot 0.7 verminderen, afhankelijk van onder andere de dakhelling. Meer weten over het gevolg van SuperFOIL voor uw berekening? Wij voorzien u graag van een eerlijk en kundig advies.

Is er een verschil tussen de binnenkant of buitenkant van de folie?

Bij onze dampdichte SF19+, SF40 of SF60 is er geen verschil. Bij damp-open SF19BB en SF40BB is de matte spinvlieszijde de bovenkant/buitenkant. Deze spinvlies is de waterkerende maar wel ademende laag.

Rc, Rd of Rthi, wat is precies de isolatiewaarde?

R is het symbool voor weerstand.
Rc is de warmteweerstand van een constructie, een optelsom van de verschillende Rd’s.
Rd is de gedeclareerde warmteweerstand van een materiaal.
Rthi is een niet geldige waarde. Bedoeld om verschillende niet geteste isolatiematerialen te vergelijken met een getest isolatiemateriaal. Deze vergelijkbare R-waarde is niet rechtsgeldig en onbruikbaar voor bouwaanvraag, subsidie of BTW regeling.

Zit er garantie op SuperFOIL?

De fabrikant garandeert, zoals gebruikelijk in Nederland, een garantie van 10 jaar, met een verwachte levensduur van meer dan 30 jaar. In de UK garandeert SuperFOIL levenslang, zolang als een gebouw staat.

Kan ik ook zelf isolatie plaatsen?

Wij raden aan om SuperFOIL altijd door een professional te laten plaatsen. Wilt u meer informatie over de montage? Neem gerust contact met ons op of bekijk onze montagevideo’s.

Kan ik uitrekenen wat de Rc voor mij wordt?

Er zijn verschillende online rekenprogramma’s te gebruiken, wij adviseren u hierin graag.
Ook kunnen wij door de fabrikant uw gehele constructie laten doorrekenen, op warmteweerstand en ook op dauwpunt. Zo kunt de juiste folie kiezen voor uw project.

Leveren jullie ook tape?

Wij hebben voor iedere folie en toepassing de juiste tape. Damp-open en dampdicht, gewapend en in verschillende breedten. Isoleren is luchtdicht afwerken. Wij helpen u bij uw keuze.

Wat is de levertijd van SuperFOIL?

In principe is alles op voorraad en normaliter de volgende dag te leveren.

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

Jazeker, u kunt uw order ook afhalen bij ons magazijn in Veenendaal. U kunt daar niet pinnen of betalen.

Kan er ook geretourneerd worden?

Wanneer het product niet aangebroken in de originele verpakking zit, kunt u het product retourneren. Maak een afspraak om het product terug te brengen naar het magazijn. De aankoopprijs minus handelingskosten zullen vervolgens z.s.m. worden overgemaakt.

Is SuperFOIL vochtgevoelig?

Nee onze producten zijn niet gevoelig voor vocht, schimmels of ongedierte.

Bel met Cees of Jolanda

Technisch advies nodig?

SuperFOIL | Cees & Jolanda

Offerte aanvragen

    Wij vragen de voor ons de benodigde contactgegevens van u, welke wij niet met andere partijen delen. In onze Privacyverklaring kunt dit natuurlijk nalezen.

    Een sample is zo gefixt!