Eeuwenoud entreegebouw Burgers’ Zoo is nu een duurzame en comfortabele werkplek

Vroeger dé iconische gevel van het Burgers Dierenpark, tegenwoordig een warme en comfortabele werkplek voor het Arnhemse familiebedrijf De Rendtmeesters. In opdracht van Burgers’ Zoo hebben we samen met Onderhoudsbedrijf H.J. Ploeg en Pape Rietdekkers de prachtige rieten kap van de voormalige eigenaarswoning voorzien van goede dakisolatie.

Met een indrukwekkende Rc-waarde van 6,80, heeft dit project niet alleen de energie-efficiëntie van het gebouw aanzienlijk verbeterd, dankzij de ultradunne folie is het historische karakter van het pand volledig intact gebleven.

Duurzame isolatie met een Rc-waarde van 6,80

In de verduurzaming van het oude pand, was goede dakisolatie een van de belangrijkste maatregelen. Onze dampdichte isolatiefolie SuperFOIL SF19+ zorgt niet alleen voor aanzienlijke energiebesparingen en een hoger leefcomfort, het dampdichte karakter beschermt de rieten kap tegen vochtproblemen en is daarmee essentieel voor duurzaam behoud van het riet én de houten dakconstructie.

De combinatie van het nieuwe rieten dak met onze SuperFOIL isolatiefolie resulteerde bovendien in een indrukwekkende Rc-waarde van 6,80, een significante verbetering in de energie-efficiëntie van het gebouw.

Een samenspel van geschiedenis en moderne technologie

De uitdaging bij dit project was het behouden van het historische karakter van het gebouw terwijl we de nieuwste technologieën in isolatie toepassen. Onze aanpak toont aan dat moderne duurzaamheidsoplossingen succesvol kunnen worden geïntegreerd in historische gebouwen.

Het ‘dunne’ karakter van onze isolatiefolies zorgt ervoor dat unieke (monumentale) woningen eenvoudig verduurzaamd kunnen worden, zonder daarbij de gevel of het buitenaanzicht aan te tasten.

Een uniek gebouw met een unieke historie

Het pand dat nu gebruikt wordt als kantoorruimte voor De Rendtmeesters, kent een rijke historie. Zo werd het ooit gebouwd als woning voor oprichter en eigenaar van het Burgers Dierenpark Johan Burgers. Burgers, die vlak voor de oorlog overleed, droeg het stokje (en de woning) over aan zijn dochter en schoonzoon. Zij kregen gedurende de oorlog te maken met grote schade. De woning moest volledig worden gerenoveerd.

Jaren nadat de entree van Burgers’ Zoo werd verplaatst naar de huidige ingang een paar honderd meter verderop, kwam er een nieuwe bestemming voor de karakteristieke woning.

Tegenwoordig is het park pionier in het creëren van natuurgetrouwe leefomgevingen voor dieren en volledig toegewijd aan duurzaam natuurbehoud en educatie. De verduurzaming van de kantoorruimte van De Rendtmeesters is in lijn met de duurzaamheidsdoelstellingen van het park, maar zorgt bovenal voor het nodige leef- en werkcomfort voor de medewerkers.

Meer weten over dit unieke project?

Heeft dit project uw interesse gewekt voor het verduurzamen van uw eigen monumentale pand met rieten kap? Bel direct even met Cees of Jolanda voor deskundig advies en ondersteuning. Bij VoRa Trading hebben we ruime ervaring in het renoveren van historische monumenten met een focus op duurzaamheid en energie-efficiëntie.

Offerte aanvragen

    Wij vragen de voor ons de benodigde contactgegevens van u, welke wij niet met andere partijen delen. In onze Privacyverklaring kunt dit natuurlijk nalezen.

    Een sample is zo gefixt!