Renovatieproject Gemeente Venlo – Blerick

Slim isoleren bij renovaties met SuperFOIL

In 2019 heeft er een groot renovatieproject plaatsgevonden bij 38 corporatiewoningen van woningcorporatie Antares in de gemeente Venlo. Dit project in Blerick is gestart om de verouderde dakpannen te renoveren en de isolatie van de woningen naar de nieuwbouweis van 6,0 m2K/W te brengen.. Door het team van Casper de Haan onderhoud en renovatie zijn dampdichte en dampdoorlatende versies van SuperFOIL isolatiefolie gebruikt.

Dampdichte en dampdoorlatende SuperFOIL

Damp-open isolatiefolie beschermt de folie tegen vocht van buitenaf en zorgt tevens ervoor dat vocht uit de constructie, naar buiten kan. Damp-open folies worden altijd geplaatst aan de koude kant van een constructie, de buitenzijde. Dampdichte folie wordt gebruikt als bescherming zodat vocht van het binnenklimaat niet de koudere, bovenliggende constructie bereikt.

Tijdens dit project in Venlo zijn zowel de damp-open als dampdichte typen van SuperFOIL isolatiefolie gebruikt, deze zijn allemaal voorzien van de Nederlandse ISSO Gelijkwaardigheidsverklaring voor de isolerende werking. Hierdoor hebben de bewoners geen last meer van condensproblemen.

Prefabelementen

Voor het dakvoetgedeelte van het schuine dak van de corporatiewoningen zijn de prefabelementen gemaakt met een Rc van 6,7 m2K/W. De elementen zijn samengesteld uit de 65 millimeter dikke dampdichte SF40 SuperFOIL aan de warme zijde en afgewerkt met de dunnere 45 millimeter damdpoorlatende SF19BB SuperFOIL. Al deze elementen zijn in de werkplaats van van den Hurk & Doezé in Heeze geprefabriceerd. 
De prefabelementen zijn met een kraan over de bestaande gipsplafonds geplaatst, hierdoor waren er geen bouwwerkzaamheden binnenshuis nodig. Het bouwteam plaatste vervolgens Unidek aero platen met een Rd van 3,5m2K/W van de zoldervloer tot aan de nok. Over deze platen werd de de dampdoorlatende SF19BB SuperFOIL (Rd 2,47 m2K/W) als isolerende onderdakfolie  aangebracht onder de panlatten en tengels. De totale Rc van dit dakdeel kwam hiermee op 6,3m2K/W uit.

De meest gecertificeerde isolatiefolie in Europa

SuperFOIL isolatiefolie wordt sinds 2007 door VoRa Trading op de Nederlandse markt gebracht en is de meest gecertificeerde isolatiefolie in Europa. Ook voldoen de folies aan de geldende bouwbesluiten of bouwvoorschriften. SuperFOIL is gemaakt van 40% gerecycled materiaal en is recyclebaar. Daarnaast levert de slanke constructie winst in transport en opslag. Voor het vervoer van 360m2 SuperFOIL volstaat een pallet. De compactheid van SuperFOIL levert zodoende ook op de bouwplaats voordeel op, dit is handig in stedelijke projecten zoals dit.

Offerte aanvragen

    Wij vragen de voor ons de benodigde contactgegevens van u, welke wij niet met andere partijen delen. In onze Privacyverklaring kunt dit natuurlijk nalezen.

    Een sample is zo gefixt!