Duurzaam en comfortabel wonen in Klooster ‘De Stad Gods’

Op het bosrijke landgoed Monnikenberg in Hilversum staat sinds 1900 het klooster ‘Stad van Gods’. Het prachtige rietgedekte klooster – dat door woonzorggroep September wordt klaargemaakt voor de opvang van ouderen met dementie – is volledig gerenoveerd en opnieuw met riet bedekt. Dankzij onze SuperFOIL SF19+ isolatiefolie zitten de bewoners er de komende jaren warm en comfortabel bij.

Een aangenaam binnenklimaat

 

Comfortabel wonen in een aangenaam binnenklimaat. Het is voor iedereen belangrijk, maar voor kwetsbare ouderen nog net iets urgenter. Op landgoed Monnikenberg worden 46 appartementen gemaakt voor ouderen met dementie, waaronder de ziekte van Alzheimer. Het oude klooster biedt daarin een fijne plek om samen te leven. De ouderen koken samen, spelen spelletjes en doen samen de was.

De grondige renovatie inclusief volledige dakisolatie zorgt ervoor dat het binnenklimaat in iedere ruimte een hoge mate van comfort biedt aan de kwetsbare bewoners.

Het verduurzamen van een rieten dak

De renovatie van de enorme rieten kap van het gebouw is uitgevoerd door het gerenommeerde Rietdekkersbedrijf H. Van Ginkel uit het Gelderse Lunteren. Van Ginkel weet als geen ander hoe je een dergelijk grootschalig project verduurzaamt en maakt daarbij al jaren gebruik van onze SuperFOIL isolatiefolie.

Voor dit project, waarbij het dak volledig is blootgelegd en opnieuw met nieuw riet is gedekt, is onze hoogwaardige SuperFOIL SF19+ (dampdicht) isolatiefolie geplaatst onder het schroefdak.

SuperFOIL isolatiefolie onder een rieten dak

Het plaatsen van een nieuw rieten dak of het renoveren van een bestaand rieten dak is het uitgelezen moment om de dakconstructie van isolatie te voorzien. Dit zorgt er niet alleen voor dat bewoners flink kunnen besparen op de energiekosten, de isolatiefolie voegt bovendien een waterdichte en dampdichte laag toe. Zo ontstaat er nooit een damplek en verduurzaamt u in feite direct ook de houten dakconstructie.

De belangrijkste voordelen van het gebruik van SuperFOIL onder de rieten kap zijn:

  • Een hoge isolatiewaarde (toevoeging aan de Rc van 3 tot 5)
  • De folie is beschikbaar in verschillende diktes (45 mm tot 115 mm)
  • 100% waterdicht en brandveilig
  • Hoog montagegemak en gemakkelijk te transporteren
  • Jarenlange samenwerking met de Vakfederatie Rietdekkers

Over klooster De Stad Gods

Het landgoed en voormalige klooster is gebouwd in 1900 en werd vanaf 1946 gebruikt als klooster door de zusters Augustinessen van Sint Monica. Sindsdien staat de villa ook wel bekend als ‘De Stad Gods’. In de jaren ‘50 werd de villa uitgebreid met onder meer een kapel en een toren. Sinds 2014 staat het pand leeg, onder andere vanwege de vervallen staat.

Met behoud van de unieke historische uitstraling van het oude klooster, wordt de locatie nu grondig gerenoveerd en klaargemaakt voor de bewoners van Wonen bij September. Het klooster wordt zowel van binnen als van buiten verbouwd, met als doel een comfortabele woonbestemming te creëren met appartementen, open keukens en gezellige woonkamers.

 

Gegevens project
Opdrachtgever: Thuismakers B.V.
Architect: ARCOM
Uitvoerder: Aalberts Bouw & Rietdekkersbedrijf H. van Ginkel

 

Meer weten over dit unieke project?

Wilt u meer weten over het isoleren en verduurzamen van een rieten dak of (monumentaal) oud pand? Aarzel niet en bel direct even met Cees of Jolanda, zij staan u graag bij met betrokken projectadvies.

Offerte aanvragen

    Wij vragen de voor ons de benodigde contactgegevens van u, welke wij niet met andere partijen delen. In onze Privacyverklaring kunt dit natuurlijk nalezen.

    Een sample is zo gefixt!