Renovatie en isolatie pannendak historisch pand uit 1837

Duurzaam wonen hoeft niet per definitie nieuwbouw te zijn. Dat bewijst deze prachtige historische woning uit 1837 in het Gelderse Heerewaarden. Samen met bouwpartner Van Kasteren Dakwerken uit Heerewaarden hebben we het dak van dit huis volledig gerenoveerd en strak geïsoleerd met onze dampdoorlatende SF40BB isolatiefolie.

Van toen naar nu

Waar grote nieuwbouwprojecten door heel Nederland gerealiseerd worden, zijn er ook nog altijd veel particulieren die juist oud en historisch willen wonen. In karakteristieke panden met unieke elementen die in de huidige architectuur niet meer voorkomen. Dat maakt de terugblik van toen naar nu extra leuk. Vroeger woonde en werkte de melkboer in deze woning, toen nog vrijstaand in een landelijke omgeving.

Nu als een moderne, gerenoveerde woning conform de huidige maatstaven die wordt bewoond door een jong gezin. Zij kochten de woning in het dorp Heerewaarden in het Gelderse Land van Maas en Waal en leven nu comfortabel in de sfeer van toen. De grondige dakrenovatie heeft ervoor gezorgd dat er geen sprake meer is van tocht, er een comfortabel binnenklimaat heerst en goede isolatie (op het dak) is geplaatst. Een prachtig project dat Van Kasteren Dakwerken is slechts 10 weken volledig heeft uitgevoerd.

Toekomstbestendig wonen in een oude boerderij

In die 10 weken is het pannendak van liefst 550 m2 met 3 man sterk volledig vernieuwd. De oude dakpannen zijn verwijderd, het houten dakbeschot verstevigd, de robuuste dampdoorlatende SuperFOIL isolatiefolie aangebracht (SF40BB) en ten slotte zijn de gloednieuwe dakpannen aangebracht. Daarbij zijn ook de dakgoten en regenwaterafvoer meegenomen.

Names SuperFOIL hebben we de isolatiefolie in pallets op de bouwlocatie geleverd en de dakdekkers voorzien van de juiste materialen om de isolatie zo efficiënt en veilig mogelijk op het dakbeschot te kunnen plaatsen.

Het resultaat mag er zijn. Toekomstbestendig wonen in de prachtige oeverwalstrook tussen de Maas en de Waal. In een karakteristieke, oude boerderij met een gloednieuw dak en het wooncomfort van nu. Wij wensen de bewoners alle woongeluk toe!

Bekijk de mooie (drone)foto’s voor een impressie van dit unieke project.

Wilt u graag meer weten over het isoleren en verduurzamen van een (monumentaal) oud pand? Aarzel niet en bel direct even met Cees of Jolanda, zij staan u graag bij met betrokken projectadvies.

Offerte aanvragen

    Wij vragen de voor ons de benodigde contactgegevens van u, welke wij niet met andere partijen delen. In onze Privacyverklaring kunt dit natuurlijk nalezen.

    Een sample is zo gefixt!